Beach

'Beach' gaat over een duivels dilemma. Wat zou je doen als je verliefd wordt op iemand en je alles moet opgeven om met diegene samen te leven? Kies je voor de liefde? Of blijf je daar waar je thuis hoort? En waar is dat eigenlijk? “Where do we belong?” is de vraag in het nummer.

Walter schreef lang geleden voor Spiritus Mundi het nummer 'Sea' en dat gaat over een man die verliefd wordt op een zeemeermin. 'Beach' gaat over hetzelfde, maar dan gezien door de zeemeermin. Het blijkt voor beiden een onmogelijke opgave. De man kan niet in de zee leven en de zeemeermin niet op het land. En toch laat de liefde ze niet los.

Muzikaal begint het nummer vrij rustig, met een voor Royal Teazer ongebruikelijke prominente rol voor de toetsen. Tegen het einde gaat het los. De geliefden zoeken elkaar op het strand. Je hoort meeuwen en walvissen en een piepende gitaar. Als het nummer is afgelopen kraakt de gitaarversterker nog wat na van al dat geweld.

Zoals gebruikelijk hebben we dit nummer weer opgenomen in onze eigen Koninklijke Studio's. De basis is eind 2019 opgenomen en toen begon het fijnslijpen. Het hele idee van de walvissen is pas later ontstaan. We zijn bij de mix weer enorm geholpen door Antoon Evers, waarvoor onze hartelijke dank!Tekst

A happy life under the sea
Together with my family
Singing between the seaweed
Now I don't know what happened to me

My name was written in the sand
My love was drawn onto the land
All was about to change
In this world so beautiful and strange

My mother warned me not to listen to this cry
She knew the consequensces, did not tell a lie
My father learned me to have faith in myself
He knew one day I would need somebody else

A new life in a beautiful land
Living with a good man
But when we walked together on the beach
I could hear my crying family

And now I was torn in two
Did not know what I had to do
But when I stood there on the beach
I wanted back to my family
                

Beach album cover

Muziek en tekst: Royal Teazer
Productie: Royal Teazer en Antoon Evers