Wij zijn Royal Teazer

Biografie

Bandfoto Royal Teazer is een Haarlemse band die de Nederpop nieuw leven inblaast. Hun album "Eigentijdse Helden" is een diverse plaat geworden waar je vleugen van "Doe Maar", "Tröckener Kecks" of "Het Goede Doel" kunt ontwaren, maar toch vooral een eigen sound herkent.

De basis is een strakke ritmesectie. Meneer Klanker bespeelt met zijn bas je onderbuik op een sympathieke manier. Meneer Smits slaat op de potten en pannen. Hard, zacht, snel of langzaam, dat maakt hem niet uit. As long as the beat goes steady. And steady he goes! Bovenop deze basis mag onze gitarist meneer Keijzer zich uitleven. Zijn frisse gitaarklanken liggen nooit zwaar op de maag. De instrumentale ruimte die dan nog overblijft wordt flexibel door meneer Twisk opgevuld. Hij heeft daarvoor onder andere een gitaar, een keyboard en een ukelele tot zijn beschikking. Meneer Both geeft met zijn warme stemgeluid inhoud aan de band. Hij bezingt het leven in voor- en tegenspoed. Royal Teazer zingt vaak meerstemmig, deuntjes die niet meer uit je hoofd verdwijnen. Beluister hier onze muziek!

Op feestjes wisselen ze hun eigen liedjes af met covers, waarbij ze niet schromen hier een geheel eigen draai aan te geven. Kijk hier voor ons repertoire.

Royal Teazer verzorgt optredens in grote maar ook in kleine settings. Neem contact op voor boekingen of informatie.

Volg ons ook op Facebook, Instagram, YouTube en Spotify.